Online Biblia  

   

Ki olvas minket  

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

   

Mert öt férjed volt, és a mostani nem férjed

Az ó szövetségben nem volt ritka, hogy a férfiaknak a feleségük mellett több ágyasuk volt, de ők nem paráznák, és nem házasságtörők voltak. Sok ember nincs tisztában ennek a jelentésével. Salamonnak több száz ágyasa volt a felesége mellett. Dávidnak és Ábrahámnak is volt. Mi a helyzet a samáriai nővel? Neki volt öt férje, de akivel most volt az nem a férje volt. Jézus és a Biblia se nevezi parázna nőnek, mint sok tanító. Vajon miért? Most talán azt az oldalt látjuk, amikor valaki csak ágyas és nem feleség? Mit mond Jézus neki? Azt, hogy eredj el és többé ne vétkezz? Nem, nem mondja és nem is tesz neki szemrehányást. Nem marasztalja el. Nem inti meg és nem dorgálja meg. Tanítja és szereti őt. 

Ján. 4,16-18
Monda néki Jézus: Menj el, hívd a férjedet, és jöjjön ide! Felele az asszony és monda: Nincs férjem. Monda néki Jézus: Jól mondád, hogy: Nincs férjem; Mert öt férjed volt, és a mostani nem férjed: ezt igazán mondtad.
   
© KegyelemFM

Ez az oldal sütiket használ az azonosítás, navigáció és egyéb funkciók kezelése miatt. Oldalunk használatával Ön beleegyezik, hogy ilyen típusú sütiket helyezzünk el az Ön számítógépén. Információ